10 gode råd om teknologi
1. Lær de grundlæggende funktioner på din telefon og computer at kende. Du behøver ikke at være teknisk ekspert, men det hjælper at forstå det grundlæggende i, hvordan dine enheder fungerer. På den måde kan du nemmere løse problemer og udnytte alle dine enheders muligheder.
2. Hold din software opdateret. Softwareopdateringer indeholder ofte sikkerhedspatches, der kan hjælpe med at beskytte dine enheder mod virus og anden malware. Ved at holde din software opdateret sikrer du dig også, at du har adgang til de nyeste funktioner og forbedringer.
3. Brug stærke adgangskoder og to-faktor-autentifikation. Stærke adgangskoder er en af de vigtigste forsvarslinjer mod hackere. To-faktor-autentificering tilføjer en ekstra lag af sikkerhed ved at kræve, at du indtaster en anden kode, når du logger ind på dine konti.
4. Vær forsigtig med, hvad du klikker på og downloader. Mange vira og andre typer malware spredes via ondsindede links og vedhæftede filer. Du må ikke klikke på links eller downloade vedhæftede filer, medmindre du er sikker på, at de er sikre.
5. Tag regelmæssigt backup af dine vigtige filer. Hvis din enhed bliver tabt, stjålet eller beskadiget, er det vigtigt at have sikkerhedskopier af dine vigtige filer. Der er mange forskellige måder at tage backup af dine data på, så find den metode, der fungerer bedst for dig, og sørg for at gøre det regelmæssigt.
6. Vær forsigtig, når du deler personlige oplysninger online. Vær forsigtig med, hvilke personlige oplysninger du deler online, herunder på sociale medier. Hackere kan bruge disse oplysninger til at stjæle din identitet eller til at svindle dig med svindel.
7. Vær forsigtig, når du bruger offentligt Wi-Fi. Offentlige Wi-Fi-netværk er ofte ikke lige så sikre som private netværk, så det er vigtigt at være forsigtig, når du bruger dem. Hvis det er muligt, skal du undgå at udføre følsomme opgaver som f.eks. netbank eller shopping på offentligt Wi-Fi.
8. krypter din kommunikation. Hvis du er bekymret for, at nogen aflytter dine samtaler, kan du kryptere din kommunikation ved hjælp af et værktøj som Signal eller WhatsApp.
9. Vær opmærksom på phishing-svindel. Phishing-svindel er forsøg fra hackere på at narre dig til at give dem dine personlige oplysninger eller loginoplysninger. Vær meget forsigtig med alle e-mails eller links, du klikker på, selv om de ser ud til at være fra en pålidelig kilde.
10. Brug sikkerhedsværktøjer til at beskytte dine enheder. Sikkerhedsværktøjer som f.eks. firewalls og antivirusprogrammer kan hjælpe med at beskytte dine enheder mod angreb. Sørg for, at du har disse værktøjer installeret, og at de er opdaterede.
Find en ny rød kedeldragt her.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!