Chili Security: Gode råd til at beskytte dit barn på nettet

Internettet er et sted, hvor både børn og voksne i en bred aldersgruppe færdes hver eneste dag. Det er meget sandsynligt, at dit barn også færdes på nettet, og det er der som udgangspunkt intet galt ved. Du skal blot være opmærksom på, hvordan du beskytter dit barn optimalt.

Introducer dit barn for de vigtigste huskeregler

Der er en håndfuld huskeregler vedrørende sikker færden på internettet, som dine børn lige så godt kan lære i en tidlig alder. Det er huskeregler, som vil give barnet de bedste forudsætninger for at kunne færdes trygt og sikkert på nettet. De vigtigste huskeregler består af følgende:

  • Undgå at give dine personfølsomme oplysninger væk (adresse, mobilnummer e.l.)
  • Skriv ikke med fremmede
  • Tag kontakt til en voksen, hvis du føler dig mobbet eller chikaneret
  • Upload ikke billeder uden først at tale med en voksen

Der er tale om simple, men effektive huskeregler, som dit barn forhåbentligt vil tage til sig. Det kan dog være, at du er nødt til at nævne de forskellige huskeregler flere gange.

Brug en sikkerhedspakke med forældrekontrol

Der er ingen børn, der er glade for at blive kigget over skulderen hele tiden, men det er heldigvis heller ikke nødvendigt. Der findes nemlig sikkerhedspakker med forældrekontrol, hvor du kan holde øje med dit barn uden at vække for meget opsigt.

http://www.chilisecurity.dk/ har udviklet flere forskellige sikkerhedspakker med forældrekontrol – heriblandt Chili Security Family Pack. Du skal ikke længere bekymre dig for dit barns færden takket være forældrekontrol.

Involvér dig hellere lidt for meget end lidt for lidt

Du kan som forælder ikke involvere dig for meget, når det handler om dit barns sikkerhed på nettet. Det er i orden at være overbeskyttende, da du trods alt har gode intentioner med det. Vær åben over for dit barn, og lyt til barnet, når barnet fortæller om sine oplevelser på internettet.

Du har pligt til at gribe ind, hvis dit barn føler sig chikaneret på nettet. Du kan også vælge at sætte begrænsninger for, hvornår og hvor meget dit barn må være på nettet, så det ikke tager overhånd.

Deltag i relevante kurser

Der bliver ugentligt afholdt kurser om computersikkerhed og børns sikkerhed på nettet, som du kan deltage i, hvis du gerne vil blive klogere på dette vigtige emne. Det er muligt, at du allerede føler dig velinformeret om emnet, men du kan helt sikkert blive endnu klogere, hvis du deltager i et kursus.

Du kan søge efter kurser på nettet, hvor du helt sikkert vil erfare, at der bliver afholdt kurser i nærheden af dig i den nærmeste fremtid.

Vær opmærksom

Du kan gøre klogt i at placere en computer et centralt sted i din bolig, så dit barn ikke umiddelbart kan skjule sine aktiviteter. Det kan være svært at følge med i børns færden på internettet, når der findes både smartphones, tablets og mindre bærbare computere, men det kan lade sig gøre.

Du skal overveje nøje, om dit barn er gammelt og ansvarligt nok til at få en smartphone eller tablet. De fleste børn får en smartphone, når de befinder sig i aldersgruppen 9-12 år, men det er selvfølgelig dig, der bestemmer, hvornår dit barn skal have en smartphone.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *