Guide: Sådan finder du de rette skistrømper

Uanset om du er en ny, øvet eller erfaren skiløber, er skistrømper uundværlige hvis du vil undgå forfrysninger. Det kan være koldt at befinde sig mange timer og flere dage af gangen i den kolde vinterluft højt oppe i alperne, hvorfor skistrømper anses som en stærk nødvendighed på pisten. Læs med, og find de helt rette skistrømper for dig. 

Skistrømper er udviklet med henblik på at imødekomme skiløberes evige problem med kolde fødder der forårsager generende gnavesår og vabler. Et problem der forhindrer mange i at yde en ordentlig og præsentabel indsats, og som gør det svært at være på toppen flere dage af gangen. Med skistrømper holdes fødderne varme hvorved der skabes blodtilførsel til alle kroppens legemer, så man trygt og komfortabelt kan færdes timevis op af ned af de langranede pister. 

Valg af materiale 

Det varierer meget fra producent til producent hvilken type materiale skistrømperne udvikles i. Det samme gør sig gældende for de enkelte modeller, hvor nogle egner sig til meget kolde temperaturer, mens øvrige er tyndere og mest oplagt til temperaturer lige under frysepunktet. Alt afhængig hvor henne du befinder dig i landet og hvor højt oppe, har betydning for valg af skistrømpernes materiale.  

Tag højde for svedtransporterende egenskaber 

Når man er aktiv, er det meget naturligt, at ens fødder begynder at få det varmt, og udstede små svedpartikler. Disse partikler omdannes til kold fugt hvis det ikke bliver transporteret ordentligt væk, hvorved man hurtigt kan danne forfrysninger i tåspidserne. Sørg derfor at gå efter skistrømper med høje svedtransporterende egenskaber, da dette er en yderst værdifuld egenskab. 

Pasform 

Lige såvel som skistrømper findes i forskellige materialer, lige såvel findes de også i forskellige pasformer. Du kan både få helt korte skistrømper, mellemlange eller knælange. Hvis du oplever muskelsmerter i benene, kan det være en fordel at vælge nogle skistrømper der er længere, for dermed at sikre en ordentlig opvarmning af benet. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *