Hvordan fungerer kursen på en bitcoin?

Hvis der er noget, der er super uforudsigeligt, så er det kursen på en bitcoin. Der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til kursen på en btc. Overordnet set kan man sige, at kursen afhænger af udbud og efterspørgsel. Dette kommer vi ind på i denne artikel.

Udbuddet af bitcoins er meget kraftigt reguleret. Ikke via lovgivning, men i programmeringen af bircoin. Cirka hvert tiende minut kommer der flere bitcoins til verden, og dette antal bliver mindre og mindre for hver gang vi har en begivenhed, der hedder en “bitcoin halving”. Det sker en gang imellem, og det får oftest kursen på bitcoin til at stige. Man kan dog argumentere for, at man skal kigge på antallet af “aktive” bitcoins, det vil sige dem som ikke har ligget stille i mange år, når man kigger på udbuddet. Bitcoins kommer til verden igennem den proces, der hedder mining. Det kræver meget strøm, og det er en af de største argumenter imod brugen af bitcoin. Folk gør det dog alligevel.

Efterspørgslen efter bitcoins er nok nemmere for dig at forholde dig til, fordi du nok selv er en af dem, der efterspørger det. Mange køber bitcoins for at investere i det, mens andre køber det for at bruge det til at købe varer med, som man udelukkende kan købe med bitcoins. Det er ikke nødvendigvis forbudte varer – det er bare ikke i alle lande, hvor det er nemt at tage imod betalingskort. Derudover er der fonde og investeringsforeninger, som investerer i bitcoin, og de køber meget af det. Derfor kan man nogle gange se meget store kursudsving.

Nyheder påvirker oftest kun efterspørgslen, fordi folk vil næsten altid blive ved med at mine. Hvis de ikke gør det, så fungerer netværket ikke, og så har vi desværre et kollaps. Når en eller anden kendt person nævner bitcoin eller lignende, så påvirker det oftest kursen i en opadgående retning. Dette fænomen var dog meget større før i tiden, hvor der ikke var så mange penge investeret i bitcoin. I dag er det mange milliarder, der er investeret i bitcoin på verdensplan, men man kan stadigvæk se meget store kursudsving. Det er altså ikke unormalt at se udsving på tyve procent på en dag, og for andre kryptovalutaer er det endnu mere ekstremt. Kan du ikke lide sådan nogle udsving, så skal du måske holde dig til investeringer i store virksomheder igennem aktier – læs mere om dem her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *