online

Kan det betale sig at købe gaver online?

Der findes vel ikke et rigtigt svar til dette spørgsmål. Det kommer jo helt an på, hvad du vil, og hvad du forventer. Et er sikkert: Nethandel har udviklet sig meget. For bare nogle år siden var der stadig et spørgsmål om sikkerhed. Kunne man stole på en online butik? Hvor sikker var betaling over Internettet? Vil man også få varerne, hvad hvis man bliver offer for en bedragerisk virksomhed?

Alle disse spørgsmål var vel berettiget. Og der har også været en del skrammende historier omkring nethandel. Butikker som sendte de forkerte varer, kunder som ventede i ugevis (ikke særligt brugbart at modtage sit juletræstæppe efter den 24 december), og reklamationer der løb ud i kviksand.

Når der kommer en ny teknologi eller en ny måde at gøre tingene på, er der altid usikkerhed i starten. Der er altid nogle brodne kår, som udnytter denne usikkerhed. Og så er det nemt at snyde folk, for en kort stund.

Online er det nye offline

Så kom online reference systemer som Trustpilot og mange andre. Nu kan alle tjene penge ved at tilbyde en eller anden service på nettet. Så der er rigtig mange, der gør det. Og det er godt, fordi jo mere der bliver snakket om tingene, jo bedre kan vi informere os. Og jo flere uafhængige partere der deltager, jo mere pålidelig er informationerne.

Nu findes der også testportaler. Som denne her. Her er det gocarts, der bliver sammenlignet. Men er disse tests også objektive? Det kan du aldrig vide med sikkerhed, men alle seriøse websider fortæller noget om dem selv. Hvem de er, hvad deres formål er, og hvilke evt. tilknytninger de har. Det giver dig en god ide om troværdigheden. En webside, som ikke har den slags kolofon, er nok ikke særlig troværdig.

Uafhængighed giver troværdighed

Netop denne test ser ok ud. Der bliver testet en række hundetasker fra forskellige fabrikanter og umiddelbart har siden ingen tilknytning til nogle af disse. De er ikke en online butik, men en portal hvor du kan finde ideer og inspiration il alverdens gaver. Sitet tjener sikker på det, når du bruger deres link til en butik, men det er der intet galt med. De foretrækker hverken en bestemt butik eller en bestemt vare, og du har et langt større udvalg, end du kan finde i en offline butik.

En portal eller webside, der foregiver at være uafhængig, skal også linke til flere andre sites. Hvis den kun linker til en, eller få butikker, er det nok som så med uafhængigheden.

Fordele ved online handel

Vel, der er prisen. Online butikker kan sælge billigere, fordi de har færre omkostninger. Det er dyrt at holde et butikslokale i gang. Også det at holde store varelagre koster. Butikken skal jo selv købe de ting, de vil sælge. Derfor er altid en risiko for at de bliver siddende på en del af varerne.

Og så er der fortrydelsesretten. Den er 0 ved offline handel og 14 dage ved online handel. Det er da altid noget værd. Så har du f.eks. købt for meget rørisolering er det nemt at sende det overskydende retur.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *