Top 3 regnskabsprogrammer i 2023

Regnskabsprogrammer kan være en god måde at holde styr på virksomhedens økonomi. Disse programmer giver brugerne mulighed for at holde styr på virksomhedens indtægter, udgifter, bankforhold og meget mere. Det kan være en stor hjælp til virksomheder at bruge et regnskabsprogram, da det giver et overblik over de økonomiske forhold og gør det lettere at planlægge og træffe beslutninger. Med et regnskabsprogram kan du også holde styr på rapporter, lagerstyring, kundekonti og meget andet. Derudover gør de fleste regnskabsprogrammer det også muligt at udskrive rapporter og fakturaer, hvilket gør det nemmere at holde styr på alle økonomiske transaktioner.

De bedste regnskabsprogrammer i Danmark

Der findes mange forskellige regnskabsprogrammer i Danmark, men de fleste skriver om 2-3 stykker, fordi de er de mest populære regnskabsprogrammer ifølge ErhvervskontoPris.dk.

Dinero er et super godt regnskabsprogram for dem, der aldrig har lavet et regnskab før. Du bliver guidet igennem en masse ting, og det er svært at lave fejl, hvis man ikke har et meget kompliceret regnskab. Du kan prøve Dinero gratis i en periode på 14 dage for at se, om det er noget for dig med alle deres premium funktioner.

Billy kan meget af det samme som Dinero, og de er sådan set også i direkte konkurrence med hinanden. Priserne er relativt ens, udseendet er relativt ens, og så kan de meget af det samme. Du kan også prøve Billy gratis i løbet af din prøveperiode for at se, hvad der er bedst. I princippet kan du oprette en konto hos begge, så længe du ikke bruger begge til at fakturere samtidig. Fakturanummeret skal nemlig give mening.

De fleste regnskabsprogrammer integrerer meget godt med en dansk erhvervskonto, og derfor bør du også have sådan en, hvis du vil automatisere en række ting.

Excel bør ikke bruges som regnskabsprogram

Man må ikke anvende Excel som regnskabsprogram, da det ikke er specielt godt til det. Det er uhensigtsmæssigt og tidskrævende, da der ikke er nogen automatisk bogføring og manglende integration med andre programmer. Desuden er det ikke nemt at opretholde et overblik over regnskabet, da man manuelt skal indtaste data og ikke kan oprette kontoudtog. Derudover er det ikke sikkert, da regnskabsdata er følsomme og kan let ændres eller slette. Endelig er der manglende kontrol af åbnings- og lukningsposter, hvilket betyder, at man risikerer at bruge data, der ikke er korrekte. Alt i alt er Excel ikke egnet til regnskabsprogrammer, da det ikke tilbyder den nødvendige funktion, sikkerhed og kontrol, som et professionelt regnskabsprogram tilbyder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *