motionscykel

Derfor skal du vælge en motionscykel

Det er i dag et anerkendt faktum, at motion er den bedste forbyggende behandling mod alle slags helbredsproblemer. Det gælder såvel fysiske som psykiske lidelser. Vores kroppe har udviklet sig igennem flere millioner år til savanne løbere. Vi er ikke blandt naturens hurtigste sprintere, men blandt de mest udholdende løbere.

Iblandt de få oprindelige jægerfolk der stadig findes, fx i Kalahari ørkenen, er der stadig jægere der kan nedløbe en gazelle til udmattelse. Igennem det meste af vores 4 millioner år lange udvikling har vi været jagende nomader. Det er først med overgangen til landbrug, at vi holdt op med at løbe og blev mere stationære.

Det drejer sig om de ca. 5-10.000 sidste år i vores udvikling, alt efter geografisk beliggenhed. Evolutionært set er det et sekund, sammenlignet med et helt døgn. Og indenfor dette sekund er vi gået over til stillesiddende døgnrytmer indenfor den sidste tusindedel.

Vores kroppe er stadig nomadiske jægere

Dette betyder at vores kroppe udviklingsmæssigt slet ikke har haft tid til at tilpasse sig vores moderne, siddende livsstil. Evolutionært set befinder menneskekroppen sig stadig i stenalderen. Den er stadig bygget til at nedløbe hjorte og vandre lange træk, dag efter dag.

Vores moderne livstil kommer ikke kroppens behov i møde. Tværtimod. Vi tilbringer mere og mere tid foran computeren på arbejde. Når vi har fri gør vi stort set det samme. Den eneste ændring er at vi måske udskifter computeren for en smartphone eller et TV.

I dag er det anerkendt at denne moderne livsstil gør os syg med en række livsstilsygdomme. Mangel på motion er måske ikke direkte ansvarlig for vores livsstilssygdomme. Der er også andre faktorer: dårlige spisevaner, usundt mad, kontakt med skadelige stoffer etc. Men mangel på motion gør helt klart alle disse faktorer mere alvorlige.

Kom så op på motionscyklen!

Dette her er ikke et sted hvor der skal diskuteres hvor vidt motion er vigtig. Hvad der kan diskuteres er, hvordan du bedst motionerer for at møde din krops behov. Og her er motionscyklen et af de allerbedste redskaber.

Sammenlignet med andre træningsredskaber har motionscyklen følgende fordele:

  • Nem cardio træning – Med en motionscykel kan du træne dit hjertekredsløb uden at det overbelaster led og muskler. Det er især vigtigt for ældre mennesker og under genoptræning, ved skader og kroniske lidelser.
  • God styring – med en moderne motionscykel er det nemt at styre træningens intensitet og rytme. Igen, uden at det overbelaster led og muskler.
  • Langsigtet investering – en motionscykel er robust og vil holde i mange år. Den kan koste lidt her og nu, men er på sigt en af de bedste investeringer overhovedet.

Husk også at træne motorik

Noget en motionscykel ikke kan træne så godt, er motorik og balance. Du sidder for det meste ned under træning, og cyklen står stabil. Derfor er et vippebræt et rigtig godt supplement til motionscyklen. Med et vippebræt kan du nemt og billigt træne motorik. Dvs. koordination mellem kroppens forskellige muskelgrupper, samt balanceevne.

Disse evner er utroligt vigtige. De afgør nemlig hvor godt du så kan bruge din krop. Motionscyklen træner kroppens muskler, hjertet, og styrker dine led. Vippebrættet træner den måde du kan bruge din veltrænede krop i forskellige situationer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *