Her er 3 ting, som er blevet enten elektroniske eller digitaliserede

I dag har vi utroligt avanceret teknologi, og det har på mange måder ændret verdenen, som vi lever i. Ja, vores smartphones, som vi har i lommerne, er faktisk stærkere computere end de rigtige computere, som man brugte til månelandingen i 1969!

Derfor bør det ikke være nogen overraskelse, at vi har taget mange af de ting, som vi kender fra tidligere år, og så digitaliseret dem. Der er nemlig en lang række fordele i at gøre dette. Men hvilke koncepter er blevet helt elektroniske? Læs videre og lær om regnskaber, radioer og robotsæler!

Vi har taget regnskabet på nettet med digital bogføring

Hvis du, eller nogen du kender, er iværksætter eller ejer af en lille virksomhed, så ved du udmærket, hvor stressende bogføring kan være. Men bogføres skal der, for der er mange vigtige informationer at hente her. I dag er det dog blevet lidt nemmere, for nu gør software det for dig!

Der findes mange programmer og tjenester, som med få klik kan give dig alt fra momsfradrag til beskatning, fra lønordninger til bilagshåndtering – og helt elektronisk. For mange ejere af mindre virksomheder betyder dette meget. Det gør nemlig, at de ikke skal bruge lige så lang tid på at lære bogføringen at kende, men at de i stedet kan komme til iværksætteriet.

Og udviklingen ser ikke ud til at stoppe. Flere af disse tjenester til bogføring kan også kombineres med services til projektstyring, webshops og meget andet!

Den elektroniske velfærd findes hos robotsælen

Måske har du, hvis du har fulgt med i nyhederne, hørt om ”robotsælen”. Denne robot er et vaskeægte eksempel på, hvordan vi kan tage velfærden, som vi er kendt for her i Danmark, og tilsætte en smule teknologi for at opnå endnu bedre resultater.

Robotsælen er en velfærdsteknologi, som har til opgave at hjælpe eksempelvis demente, fordi den giver et naturligt forhold til et andet væsen. Selvom den ikke er levende har den mange forskellige sensorer, som gør, at den kan reagere på den måde, hvorpå en person ville røre og føle ved den.

Vi har blandt andet set, at robotsælen kan være med til at nedsætte angst, så patienter med disse oplevelser hele tiden har noget at støtte sig opad. Her hjælper udseendet også. Det venlige udtryk, som sælen har, gør, at mange brugere føler sig trygge ved den, og kan dermed skabe et godt forhold med det elektroniske dyr!

Fra transistorer til DAB

Selv radioer har fået noget af en makeover i de sidste år. I dag har vi det, som kaldes for DAB-radioen, hvilket står for ”Digital Audio Broadcast”.

DAB-radioer er en smart udvikling, idet de kombinerer traditionelle radioer med AM- og FM-bånd med de digitale tjenester, som mange af os bruger i dag. Det betyder altså, at DAB-radioer kan lade dig høre de mere traditionelle radioprogrammer, mens du også kan streame eksempelvis musik over dem.

Vil du vide mere om de moderne DAB-radioer, så kan du finde det på webcafe.dk!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *